onsdag 4 juli 2012

Magisk midnattssol

Äntligen sommar och snart semester! När jag tänker på min efterlängtade semester som börjar om en vecka, tänker jag direkt på myggbett, långa oplanerade dagar, deckarläsning, blåbärspaj men framförallt ljusa kvällar och nätter – den magiska midnattssolen. Har du kanske aldrig passerat poolcirkeln och upplevt den midnattsolen?  Då vill jag passa på att slå ett slag för resmål till Sapmi och de norra delarna av vårt land. Här lyser solen dygnet runt i mer än en månad och skymningen kommer först i mitten av augusti. Är det natt eller dag? De ljusa och ljumma sommarnätterna gör att du lätt glömmer tid och rum. I de ljusa nätterna hämtas energi och kraft!

Klockan 00:21, 4 juli 2012 utanför Kiruna

Det är lätt att förstå att för ett antal hundra år sedan offrade samerna till Solen. Solen beskrevs som en gudinna, moder för allt levande som gav ljus och värme. Och symbolen för solen återfinns och används än idag i hantverk.
Ring BEAIVI, design och smyckeskonstnär Erica Huuva
Självklart tar inte nätbutiken miessidesign.com semester, det är bara vi på kontoret som släpps ut på grönbete några veckor. Nätbutiken är fortsatt öppen dygnet runt, men med något förlängda leveranstider. Glad sommar från oss till er alla!
Stålkonst SOLEN, formgivare Linda Ponga
Gå direkt till webshopen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar