onsdag 24 augusti 2011

Gästbloggare på miessidesign.com

Lotta Willborg Stoor är augusti månads gästbloggare. Hon står bakom den uppmärksammade bloggen ”Mitt Sápmi ligger mitt i Stockholm”. Dessutom grafisk designer, författare, fotograf och slöjdare.
__________________________________________________________________________________


Lotta: STOORSTÅLKA-livet, arbete & middagar

Igårkväll fixade jag en liten mini-kräftskiva för å fira att Per Niila äntligen kom hem från Jokkmokk. Jättegoda, jätteröda kräftor med avokado, tomat, västerbottenostchips & citronmajonäs. Lite rosévin till & så jordgubbar efteråt. Mums !

Idag börjar vi ta tag i lite gemensamt jobb som legat i vila under sommaren. Vi struntade i solen utanför och packade varuprover som ska skickas iväg norrut till kvällen. 
STOORSTÅLKA Varuprover på väg
När allt jobb hade skickats iväg med posten tog vi äntligen tag i middagsbestyren. Idag firade vi med abborrfillé som vi fiskat för några veckor sedan i Storlule. Ett helt gäng abborrfilléer, massor av gul lök, tomater, vitlök, salt, citron och massor av smör. Allt knycklades in i folie och skjutsades in i ugnen för att sedan åtnjutas tillsammans med aioli & rödvin. Super-duper-saftigt & gott blev det !
Stor-Lule aborre från frysen

Tomater, gul lök, vitlök och citron ligger och väntar
på att bli nerpackade med fisken

Skirat smör är ett måste till fisken

Middagsdags :)


2 kommentarer:

  1. Boris Deaŧalačča24 augusti 2011 kl. 08:50

    Ursäkta, men det ser inte ut som skirat smör, utan brynt. Vuodja lea ruškat.

    SvaraRadera
  2. Bures Boris ;)
    Ja du har helt rätt, brynt smör ska det vara. Gott som attan !!!

    SvaraRadera