Lotta Willborg Stoor är augusti månads gästbloggare. Hon står bakom den uppmärksammade bloggen ”Mitt Sápmi ligger mitt i Stockholm”. Dessutom grafisk designer, författare, fotograf och slöjdare.
__________________________________________________________________________________
Lotta: STOORSTÅLKA-livet, arbete & middagar
Igårkväll fixade jag en liten mini-kräftskiva för å fira att Per Niila äntligen kom hem från Jokkmokk. Jättegoda, jätteröda kräftor med avokado, tomat, västerbottenostchips & citronmajonäs. Lite rosévin till & så jordgubbar efteråt. Mums !
Idag börjar vi ta tag i lite gemensamt jobb som legat i vila under sommaren. Vi struntade i solen utanför och packade varuprover som ska skickas iväg norrut till kvällen.
|
STOORSTÅLKA Varuprover på väg |
När allt jobb hade skickats iväg med posten tog vi äntligen tag i middagsbestyren. Idag firade vi med abborrfillé som vi fiskat för några veckor sedan i Storlule. Ett helt gäng abborrfilléer, massor av gul lök, tomater, vitlök, salt, citron och massor av smör. Allt knycklades in i folie och skjutsades in i ugnen för att sedan åtnjutas tillsammans med aioli & rödvin. Super-duper-saftigt & gott blev det !
|
Stor-Lule aborre från frysen |
|
Tomater, gul lök, vitlök och citron ligger och väntar
på att bli nerpackade med fisken |
|
Skirat smör är ett måste till fisken |
|
Middagsdags :) |
Ursäkta, men det ser inte ut som skirat smör, utan brynt. Vuodja lea ruškat.
SvaraRaderaBures Boris ;)
SvaraRaderaJa du har helt rätt, brynt smör ska det vara. Gott som attan !!!